prof.dr.ir. Ellen Blaak
Prof. Ellen Blaak is sinds 2007 professor in de Fysiologie van het vetmetabolisme bij de afdeling Humane Biologie, Maastricht University. Haar onderzoek focust op de rol van verstoringen in vetzuurmetabolisme en het ontstaan van obesitas en type 2 diabetes alsook op de impact van voeding- en leefstijlinterventies om deze veranderingen om te draaien. Ze is lid van de Voedingscommissie van de Nederlandse Gezondheidsraad en van verschillende adviesraden en -commissies. Tevens is ze secretaris van de European Association for the Study of Obesity.

 

dr.ir. Caroline van Rossum
Na haar opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool studeerde Caroline van Rossum Humane Voeding aan de Wageningen University. Haar promotieonderzoek naar sociaal-economische gezondheidsverschillen voltooide zij in 1999 aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Sinds 2003 werkt Caroline van Rossum als senior voedingskundige projectleider op het gebied van Voeding en gezondheid bij het RIVM. Momenteel is zij projectcoördinator van de Voedselconsumptiepeiling (VCP).

 

prof.dr.ir. Gertjan Schaafsma
Emeritus hoogleraar Gertjan Schaafsma studeerde humane voeding aan Wageningen University. Hij promoveerde op onderzoek naar voeding en botstofwisseling. Tien jaar lang is hij werkzaam geweest als deeltijd hoogleraar Voeding en Levensmiddelen aan Wageningen University. Daarnaast werkte hij onder andere als hoofd van Centre of Expertise Nutrition bij DMV International, was hij Business Director Food, Health and Safety bij TNO en deeltijd lector Sport, Voeding en Leefstijl bij Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Hij droeg bij, veelal als eerste auteur, aan meer dan 150 internationale publicaties.

 

dr. Jan-Willem van Dijk
Dr. Jan-Willem van Dijk is docent en onderzoeker bij het instituut Sport en Bewegingsstudies van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tevens is hij teamleider van het expertiseteam Sports and Exercise Nutrition. Jan-Willem heeft een achtergrond als diëtist en bewegingswetenschapper. In 2014 is hij gepromoveerd aan de Universiteit Maastricht op het onderwerp ‘Fysieke inspanning in de behandeling van type 2 diabetes’. Momenteel onderzoekt hij op welke manier voeding de sportprestatie kan verbeteren en hoe voeding gebruikt kan worden om de positieve effecten van training te vergroten.

 

dr. Rik Heijligenberg
Dr. Rik Heijligenberg heeft geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij rondde de zesjarige opleiding tot internist af en de tweejarige opleiding in het aandachtsgebied endocrinologie. Hij promoveerde op het onderwerp ‘Metabolic and endocrine effects of HIV infection’. Sinds 1997 werkt hij in het Ziekenhuis Gelderse Vallei als internist-endocrinoloog en behandelt veel patiënten met diabetes mellitus.

 

Mariëlle van Veen
Mariëlle van Veen is sinds 1999 werkzaam in het LUMC. Ook is zij als lid van de NDF-werkgroep betrokken geweest bij de herziening van de Voedingsrichtlijn voor diabetes 2010 en 2015 en actief lid DNO (Diabetes Nutrition Organisation).

 

 

prof.dr. Rob Markus
Prof.dr. Rob Markus is professor Neuropsychology en Psychofarmacologie aan de universiteit Maastricht. Hij is expert op het gebied van de relatie tussen stress, de hersenen en gerelateerde cognitief-affectieve aandoeningen (depressie, eetproblemen, etc.) en het effect van voeding- en/of farmaceutische behandelingen. Naast onderzoek houdt hij zich bezig met onderwijs in psychologie en communicatie- en managementvaardigheden.

 

Matthijs Fleurke
Matthijs Fleurke studeerde sociologie en wijsbegeerte van de sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna werd hij in 2006 docent sociologie en ethiek bij de opleiding Voeding en Diëtetiek aan De Haagse Hogeschool. Ondertussen voltooide hij de Master Health Economics, Policy and Law aan de Erasmus Universiteit. Als lid van het Lectoraat Mantelzorg van De Haagse Hogeschool doet hij onderzoek naar de rol van de diëtist ten opzichte van andere zorgprofessionals.